Ga verder naar de inhoud

Programma

In he najaar van 2023 organiseert Social SportUp een 10-delig traject voor innovatieve sportpraktijken die hun werking aan het opschalen zijn. Adeelnemers leren bij van elkaar en experts over schalen, impact, innovatie, communicatie, financiering, netwerken en businessmodelling.

Social sportup groep

Thema's die jou bezighouden als sportpraktijk

Topics waar we o.a. rond zullen werken: diversificatie van je financiering, internationalisering, HR (eerste aanwervingen, uitbouw van een team), impactvolle schalingsstrategieën, systeemshift, jouw impact meten en communiceren, efficiëntie en structuur, de weg naar maatschappelijk leiderschap (IDGs), het eigen groeiproces, opportuniteiten, netwerking…

Een deel van het programma ligt al vast, maar we gaan ook dieper in op thema's die leven in de groep. Op basis van jullie specifieke noden zoeken we de juiste experten. Impact coaches van de Sociale InnovatieFabriek staan gedurende het hele traject klaar als klankbord.

Leuk extraatje: jouw ticket voor ons jaarlijks netwerkcongres System Shakers op 17 november is inbegrepen in dit traject. Verwacht je aan een dag vol inspirerende sessies en netwerkmogelijkheden!

Het programma

  • 28/9 & 29/9: kick-off tweedaagse met overnachting. Op dag 1 wisselen we ervaringen uit met elkaar en word je meegenomen in het thema van de innerlijke reis. Op dag 2 leer je van scalers die jou voorgingen en ontdekken we verschillende schalingsstrategieën.
  • 19/10: bezoek aan het Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen. Hier ontdekken we hoe de sportsector (in Vlaanderen en Europa) innovatie inzet om drempels voor sportparticipatie weg te werken.
  • 20/10: masterclass met één van de sprekers van het Sportinnovatiecongres.
  • 17/11: deelname het het netwerkcongres System Shakers van de Sociale InnovatieFabriek. Een dag vol inspiratie en netwerking.
  • 1/12: peersessie, waarbij de groep samenkomt rond een gemeenschappelijk thema in een zelfgekozen werkvorm. Het kan gaan over intervisie, een externe spreker, een ‘leesclub’, excursie…. In een sfeer van vertrouwen is er plaats voor uitwisseling met peers.
  • 25/1/24: masterclass (thema wordt nog bevestigd)
  • 28/2 tot 1/3: tijdens een driedaagse expeditie bezoeken we inspirerende buitenlandse sociaal sportieve praktijken. We duiken diep in opzet en aanpak van de projecten maar ook in hun uitdagingen.
  • 21/3: peersessie, waarbij de groep het thema en de locatie bepaalt.
  • 17/5: next level, afsluitende masterclass.

Stel je hier kandidaat voor het traject

Dankzij de steun van Sport Vlaanderen kunnen we dit groepstraject gratis aanbieden. Stel je kandidaat tegen uiterlijk 31 augustus 2023. Begin september laten we weten of je kan deelnemen.